Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προβολή-συζήτηση: Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς

Μικρογραφία

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Μαρξ, η Πορεία και η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος διοργανώνουν εκδήλωση-προβολή της ταινίας «Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς» (Le jeune Karl Marx). Διάρκεια: 118'.

Η βελγο-γαλλο-γερμανική παραγωγή του 2017 σε σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ, πραγματεύεται τα πρώτα χρόνια γνωριμίας του νεαρού Καρλ Μαρξ με τον Φρίντριχ Ένγκελς, τις διώξεις στις οποίες τους υποβάλλουν τα αντιδραστικά ευρωπαϊκά κράτη, την αντιπαράθεσή τους με τους ουτοπικούς και μικροαστούς σοσιαλιστές της εποχής και την προσπάθειά τους να συνδεθούν με το πρώιμο εργατικό κίνημα, μέσα απ' τα οποία γεννιέται η κομμουνιστική ιδεολογία και η πρώτη της ολοκληρωμένη διακήρυξη, το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο».

200 χρόνια μετά τη γέννηση του Μαρξ, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που όξυνε τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, βάθυνε την καπιταλιστική εκμετάλλευση και έφερε στο προσκήνιο την προοπτική νέων αιματηρών πολέμων, υπογραμμίζει την επικαιρότητα του μαρξισμού και των επαναστατικών του οραμάτων ως τη μοναδική διέξοδο για τους λαούς.

Σχετικά Βίντεο