Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΠΟΝ

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ΕΠΟΝ. Η ΕΠΟΝ, που από τις γραμμές της πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που στρατεύτηκαν στη δίκαιη υπόθεση του λαϊκού αντιφασιστικού αγώνα, αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της αντιφασιστικής πάλης του λαού μας ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η 23η του Φλεβάρη χαράχτηκε με τα πιο λαμπρά γράμματα στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, με την ΕΠΟΝ να γράφει μερικές από τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και του Β' Αντάρτικου.

Το Σήμα υποδέχεται τον δημιουργό ντοκιμαντέρ Χρήστο Σκούρα σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Θανάση Χατζή, ΓΓ του ΕΑΜ (1941-1944).

Θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ του “Θανασης Χατζής”.

H Eθνική αντίσταση (’41-’44) και το β’ αντάρτικο (’46-’49) αποτελούν αναμφίβολα δύο από τις σημαντικότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία του λαού και του τόπου, δύο από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Βάναυσα συκοφαντημένη από εχθρούς και «φίλους», κυνηγημένη από ξένους και ντόπιους δυνάστες, η περίοδος ’41-’49 απέδειξε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες που υπεραπίστηκαν την εθνική ανεξαρ­τησία της χώρας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου, η Πορεία προγραμματίζει μια πολιτική εκδήλωση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ. Θεατρικό δρώμενο και ζωντανή μουσική από μέλη και φίλους της Πορείας θα διαδεχθούν την κεντρική τοποθέτηση εκ μέρους της Πορείας, σε μια εκδήλωση με παρανομαστή τη νεολαία! Η έκθεση φωτογραφίας-αφίσας για την ΕΠΟΝ, όσο και η πολιτιστική βραδιά, εντάσσονται αρμονικά στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων τιμής και μνήμης -που θα οργανωθούν σε όλη τη διάρκεια του 2018 και θα φιλοξενηθούν στην Ισαύρων 29Γ- για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Subscribe to ΕΠΟΝ