Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

κινηματογραφική ομάδα

Ιταλική κωμωδία του 1958 σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι. Παίζουν οι Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. Διάρκεια: 102'. Μια παρέα ερασιτεχνών μικροαπατεώνων στις λαϊκές γειτονιές της Ρώμης, αποφασίζει να «πιάσει την καλή» προετοιμάζοντας τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. O Μονιτσέλι αντλεί από την κοινωνική ευαισθησία του ιταλικού νεορεαλισμού και από τη θεατρική κληρονομιά της ιταλικής κωμωδίας, εισάγοντας ένα νέο είδος στον ιταλικό κινηματογράφο, το οποίο κρατάει μέχρι σήμερα. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Γαλλικό δράμα του 2018 σε σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ. Διάρκεια: 113'. Όταν οι ιδιοκτήτες μιας πολυεθνικής αποφασίζουν να κλείσουν ένα εργοστάσιο απολύοντας 1.100 εργαζόμενους, αθετώντας τις αρχικές υποσχέσεις τους, ο Λοράν (Βενσάν Λιντόν) θα ηγηθεί του αγώνα για την ανατροπή της απόφασης.

Ιστορικό δράμα ελληνικής παραγωγής του 2017, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Διάρκεια: 117'. Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών και πατριωτών από τους ναζί κατακτητές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944, η κινηματογραφική ομάδα του Σήματος προβάλλει την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα».

Γαλλικό δράμα/κωμωδία του 2011 σε σκηνοθεσία Άκι Καουρισμάκι. Διάρκεια: 93' . Ένας μεσήλικας πρώην ποιητής που εργάζεται πλέον ως λούστρος, συναντά έναν Αφρικανό παράνομο πρόσφυγα και αποφασίζει να τον βοηθήσει.

Ιαπωνικό δράμα μυστηρίου του 1963 σε σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα. Διάρκεια: 143'. Ένα στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας παπουτσιών πέφτει θύμα εκβιασμού όταν κάποιος απαγάγει τον γιό του σωφέρ του. Ο Κουροσάβα, αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης του ασιατικού κόσμου, περιπλέκει έντεχνα τα ηθικά διλήμματα με τις ταξικές σχέσεις της ιαπωνικής κοινωνίας σε ένα από τα λιγότερο γνωστά αριστουργήματά του.

Ρωσική κοινωνική ταινία του 2014 σε σκηνοθεσία Γιούρι Μπίκοφ. Διάρκεια: 116'. Όταν ένας υδραυλικός ύστερα από την επιθεώρηση μιας πολυκατοικίας διαπιστώνει πως είναι ετοιμόρροπη και προσπαθεί να πείσει τους δημοτικούς φορείς και τους ενοίκους, έρχεται αντιμέτωπος με την αδιαφορία, τη γραφειοκρατία και την πολιτική διαφθορά της σύγχρονης Ρωσίας.

Εν όψει της Ημέρας της γυναίκας 8 Μάρτη, η Κινηματογραφική ομάδα του Σήματος θα προβάλει την Κυριακή 3 Μάρτη την ταινία: Αλάτι της γης Κοινωνική ταινία, Αμερικάνικης παραγωγής του 1954 σε σκηνοθεσία ΧέμπερτΜπίμπερμαν. Διάρκεια 94΄.Οι εργάτες ενός ορυχείου στο Νέο Μεξικό αποφασίζουν να προχωρήσουν σε απεργία,διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους.

Δράμα αμερικανομεξικανικής παραγωγήςτου 2018 σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν (Θέλω και τη Μαμά Σου, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, Τα Παιδιά των Ανθρώπων, GravitF). Διάρκεια: 135'.

Δράμα μεξικάνικης παραγωγής του 2000, σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Ινιάριτου, με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Διάρκεια: 154'. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνδέει τρεις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές τουςπου βρίσκονται αντιμέτωποι με την κοινωνική αδικία, την απώλεια και τη μετάνοια.Η ταινία Χαμένες Αγάπες αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφικήπροσπάθεια του Αλεχάντρο Ινιάριτου (2 Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, 1 Όσκαρκαλύτερου σεναρίου) ενώ είναι και το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Θανάτου πουολοκληρώθηκε με τις επίσης σπονδυλωτές δραματικές ταινίες 21 Γραμμάρια και Βαβέλ.

Ρομαντικό δράμα αμερικάνικης παραγωγής του 1942 σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ με τους Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Διάρκεια: 102'.

Κάτα τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικάνος ιδιοκτήτης κλαμπ στο Μαρόκο πρέπει να αποφασίσει αν θα προστατέψει από τους ναζί μια παλιά του αγάπη και τον Τσέχο αντιστασιακό συζυγό της ή αν θα παραμείνει ουδέτερος. Η ταίνια απέσπασε δύο βραβεία Όσκαρ και θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών

Subscribe to κινηματογραφική ομάδα