Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έτοιμος να «εκπέμψει» ο πολιτιστικός χώρος «Σήμα» της Πορείας!

Μικρογραφία

Λίγες ημέρες και ώρες έχουν απομείνει ως το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου, οπότε και ο πολιτιστικός χώρος της Πορείας τίθεται σε λειτουργία και πραγματοποιεί «επίσημη πρώτη». Και, το όνομα της φυσικής έδρας της Πορείας; «Σήμα»!

Αποφεύγοντας γρήγορα, βαρύγδουπους ή εντυπωσιοθηρικούς τίτλους, η νεολαία επέλεξε ένα όνομα που θα σημαδέψει το ελπιδοφόρο πολιτιστικό εγχείρημα της Πορείας και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του, έναν όρο που σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης προσπάθειας της Πορείας να εκπέμψει, πρώτα και κύρια προς τους κόλπους της νεολαίας, αλλά και προς κάθε ευήκοο δέκτη, το αγωνιστικό και αισιόδοξο μήνυμά της.

Με τις εργασίες να προχωρούν πολύ γρήγορα χάρη στην ουσιαστική συμβολή, τον χρόνο και την ενέργεια που καταθέτουν πρώτα απ’ όλους τα μέλη της νεολαίας, καθώς και φίλοι και συναγωνιστές όλων των ηλικιών, το «Σήμα» της Πορείας, αφού απέκτησε το όνομά του, με σταθερά βήματα διαμορφώνει τώρα πληρέστερα την ιδιαίτερη μορφή και ταυτότητά του.

Σήμερα το κτήριο στην Ισαύρων 29Γ και Χ. Τρικούπη, και καθώς κινούμαστε προς τη βραδιά των εγκαινίων, είναι πραγματικά «στο πόδι» από τις πολλές μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του, με τη νεολαία να πρωτοστατεί τόσο στον συντονισμό και την οργάνωση όλων των εργασιών, όσο και στην υλοποίησή τους.

Από τη μελέτη του χώρου και τις αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις μέχρι τη διαμόρφωση του λογότυπου, από τα στοκαρίσματα και τα βαψίματα μέχρι την επιλογή και τη μεταφορά του αναγκαίου εξοπλισμού του Σήματος, από τις καθαριότητες και τις βάρδιες στο κτήριο στην Ισαύρων για την πραγματοποίηση μιας (μακράς) σειράς απαραίτητων εργασιών προετοιμασίας του χώρου μέχρι τον σχεδιασμό της πρόσκλησης των εγκαινίων και την οργάνωση του προγράμματος της βραδιάς καλωσορίσματος, η νεολαία πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στις εργασίες, στήριξε και στηρίζει με ενθουσιασμό και κατάθεση ψυχής την προσπάθεια, δίνοντας πνοή και προοπτική στο Σήμα.

Βάζοντας, κυριολεκτικά, τις τελευταίες πινελιές στον χώρο εκείνο που θα στεγάσει την πιο πλατιά δουλειά τής οργάνωσης και της νεολαίας, η Πορεία απευθύνει τώρα ζωντανό κάλεσμα προς κάθε σύντροφο, συναγωνιστή, φίλο, να σταθεί δίπλα, να ενισχύσει, να γίνει κομμάτι της συλλογικής αυτής προσπάθειας. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση με αποκλειστικό στόχο την κάλυψη των πρώτων εξόδων που θα απαιτηθούν για την οριστική διαμόρφωση του Σήματος, καθώς και για τις πρώτες δαπάνες για τον αναγκαίο εξοπλισμό. Μπροστάρηδες στην τρίμηνη αυτή καμπάνια, ασφαλώς και θα σταθούν, και εδώ, οι νέοι σύντροφοι της Πορείας, χωρίς βέβαια να περισσεύει κανένας άλλος σύντροφος από την εξόρμηση αυτή

Δρομολογώντας ένα όμορφο και ζεστό καλωσόρισμα για τους συναγωνιστές και τους φίλους τη βραδιά των εγκαινίων, η Πορεία θέλει να απευθύνει το πιο πλατύ κάλεσμα, την πιο ζωντανή πρόσκληση, για την πιο μαζική δυνατή έναρξη της πολιτιστικής της προσπάθειας, η οποία και θα αποτελέσει ουσιαστική, πραγματική ώθηση στο ξεκίνημα του Σήματος.

Το κτήριο στην Ισαύρων 29Γ θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του στις 8 το βράδυ, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, καλωσορίζοντας με χαρά όλους τους φίλους του Σήματος. Ο Γ. Καλκάνης θα συνοδέψει τις πρώτες ώρες της βραδιάς των εγκαινίων με ζωντανή μουσική, σε μια ζεστή μουσική υποδοχή μας. Μεζέδες και μικρά σνακς δρομολογούνται επίσης προς απόλαυσή μας. Στην τιμή ενίσχυσης (5 ευρώ) της εναρκτήριας βραδιάς του Σήματος περιλαμβάνεται και το πρώτο ποτό μας. Με ενθουσιασμό περιμένουμε να υψώσουμε και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας το βράδυ των εγκαινίων, στην έναρξη μιας πολιτιστικής διαδρομής που σημαίνει και σηματοδοτεί πολλά για την Πορεία.