Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

μουσική βραδιά

Το βράδυ του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου, το Σήμα υποδέχεται με χαρά τους μουσικούς Δ. Βασιλάκη, Β. Διαμαντάκη και Π. Λεοντόπουλο, σε μια μοναδική μουσική περιήγηση με τραγούδια και σκοπούς από την ενδοχώρα έως τα παράλια της Κρήτης. Από τα μέσα του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του προηγούμενου, και από εκεί στο σήμερα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για ακόμα μια φορά, οι Tarantesys δίνουν τη δική τους μουσική παράσταση στο Σήμα.

Τι είναι οι Tarantesys, όμως; Δείτε:

Πάρτε μια αρμονία τζαζ, έναν ρυθμό που πηγαίνει από τη reggae στο bolero. Ανακατέψτε τα πάντα με μια πηγαία συνθετική φλέβα, συνδυάστε τα όλα με τους ήχους της Κάτω Ιταλίας και έτσι γεννιέται το συγκρότημα Tarantesys. Ένα έργο που χρησιμοποιεί μουσικούς με διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και διεθνείς εμπειρίες. Και αν ακούσετε κάποια γνωστή μελωδία μην εκπλαγείτε. Αυτοί οι ήχοι μας συνοδεύουν από τότε που γεννηθήκαμε.

Το βράδυ του Σαββάτου, το Σήμα με χαρά υποδέχεται τη Λένα Γολεμάτη και τον Ορέστη Ρουχωτά, σε ένα δίωρο ζωντανής μουσικής (δύο φώνες, δύο κιθάρες) με αγωνιστικό παλμό. Το μουσικό σχήμα θα στολίσει μουσικά τη βραδιά μας με πολιτικά τραγούδια, και επιλεγμένα κομμάτια των Θοδωράκη, Μικρούτσικου.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, η Φοιτητική Πορεία διοργανώνει, στις 19:00 , εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: Νόμος Γαβρόγλου και εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος Μετά τη συζήτηση, στις 22:00, θα ακολουθήσει γλέντι με τους: Στέφανο Μουρούτσο, Γιάννη Τζάνη, Γιάννη Γρηγορόπουλο.

Μουσική βραδιά με την Πόπη Βασιλείου, Νεκτάριο Μαρίνο και Χάρη Παπανικολάου. Κρητική λύρα, κρητικό λαούτο, κιθάρα και ούτι, σε μια μοναδική μουσική συνάντηση στον χώρο του Σήματος.

Στοιχεία παραδοσιακά όσο και σύγχρονα έντεχνα, καθώς και επιλεγμένα κομμάτια από την πιο πρόσφατη δουλειά των μουσικών, συνθέτουν το πολύ όμορφο και πολύ ιδιαίτερο, πρόγραμμα του μουσικού ακροάματος.

Subscribe to μουσική βραδιά