Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

εξέγερση του πολυτεχνείου

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 21:00, και λίγες στιγμές πριν τη 17η Νοεμβρίου και τις εκδηλώσεις/κινητοποιήσεις τιμής και μνήμης προς τον αγώνα του Πολυτεχνείου, το ΣΗΜΑ σας προσκαλεί σε μια μοναδική μουσική βραδιά με τραγούδια της εποχής της δικτατορίας. Δύο κιθάρες και δύο φωνές, Λένα Γολεμάτη και Ορέστης Ρουχωτάς, στο ΣΗΜΑ!

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, συζητάμε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την επικαιρότητά της. Ανατρέχουμε στα ιστορικά γεγονότα και την πολιτική διαπάλη που αναπτύχθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο και αντλούμε χρήσιμα διδάγματα για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Η εκδήλωση θα ανοίξει με ολιγόλεπτο βίντεο, τοποθετώντας μας στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής.

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήρικτη χούντα των συνταγματαρχών. Ο αγώνας των φοιτητών τον Νοέμβρη του ’73 αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το χουντικό καθεστώς.

Subscribe to εξέγερση του πολυτεχνείου