Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

νίκος μπελογιάννης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο ΣΗΜΑ εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ μνήμης και τιμής του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Μπελογιάννη, στη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεσή του. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την πολιτική ομιλία θα πλαισιώσουν η Θεατρική Ομάδα και το Μουσικό Σχήμα του ΣΗΜΑτος. Στο χώρο θα παρουσιαστεί Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη, με επιμέλεια της Ομάδας Φωτογραφίας (Ζωή και Δράση, Συγγραφικό Έργο, Οι δίκες και η εκτέλεση, Το κίνημα της Διεθνούς Συμπαράστασης, Μνήμη Ν. Μπελογιάννη, Το Μ-Λ κίνημα για τον Ν.

Προβολή της ελληνικής ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», του Νίκου Τζίμα, με τους Φοίβο Γκικόπουλο, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Φυσσούν, Κώστα Καζάκο, Μάνο Κατράκη, Αλέκο Αλεξανδράκη.

(Ιστορική | 1980 | Έγχρ. | Διάρκεια: 125')

Η ταινία αποτελεί άτυπη εισαγωγή στην κεντρική εκδήλωση της Πορείας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη, και είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 1 Απριλίου.

65 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ηγέτη

Στις 30 Μαρτίου συμπληρώνονται 65 χρόνια από την εκτέλεσή του. Το καθεστώς της αμερικανοκρατίας και της υποτέλειας, πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, επεδίωξε με τη δίκη και την εκτέλεση ενός σπουδαίου ηγέτη του λαϊκού κινήματος, αλλά και ενός σημαντικού στελέχους του ΚΚΕ, όπως ήταν ο Μπελογιάννης, να κάμψει το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα, να σπείρει στους κόλπους του λαού τον φόβο και να τον τρομοκρατήσει.

Subscribe to νίκος μπελογιάννης